Pintér Tamás „Oroszlán” ORSZÁGOS DÍJUGRATÓ EMLÉKVERSENY

2020. július 24-26.

A lovasmérkőzésen a legendás Pintér Tamás "Oroszlánra" emlékezünk.

Helyszín Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont, Stadion

Rendező: Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad Szilvásváradi Lovas Sportklub Egyesület Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakág

A verseny online adása:

Főrendező:

Versenyigazgató: Cseri Dávid
Fővédnök: Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovas Szövetség alelnöke, a Díjugrató Szakág elnöke

Versenybíróság:

Elnök: Abay Pál
Tagok: Bencsik József, Kempelen Judit
Steward: Bálint Gábor
Nemzetközi pályaépítő: Németh Zoltán
Versenyigazgató: Géczi Emese

90-140 centiméteres hibaidős verseny, 140 centiméteres összevetéssel. A Ménesgazdaság a három napos versenyre, az ország legnagyobb, modern, négyévszakos, kitűnő verseny- és melegítőpályájára főként a közelebbi, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye díjugratóit várja a starthoz. A július 25-én, szombaton este rendezett villanyfényes Pintér Tamás Emlékverseny egyedülálló esemény a díjugrató sportban. A három napos verseny az augusztus 28-30-ra tervezett országos Championátus döntő főpróbája. 

A rendezők Pintér Tamás emléke előtt tisztelegnek.

Pinter Tamás "Oroszlán"PINTÉR Tamá(1941-2012)

Világhírű kaszkadőr, akciórendező, testnevelő tanár, vívó szakedző, öttusaedző. A Színház- és Filmművészeti Egyetem docense, ahol színpadi mozgást, akrobatikát, vívást és lovaglást tanított. Több mint 400 filmben szerepelt. Színész- és rendező nemzedékek tanítványai tisztelettel emlékeznek rá. Amerikai egyetemeken tanított, ahol kétszer terjesztették fel Kaszkadőr Oszkár díjra. Ízig-vérig lovasember. A lovak szakértője. Szilvásváradhoz sok szállal kötődik. Ide járt haza a barátaihoz, a lovakhoz, lovagolni, dolgozni, csodálni a vidék egyedülálló természeti szépségeit. A Cyrano de Bergerac című megaprodukció akciórendezőjeként több hetet töltött a ménesgazdaságban. A forgatás kezdetén, a spanyol lovasság gerinchadának számító lipicai lovak az ágyúdörgésre, a füstbombákra szanaszét vágtattak. Két hét múlva, a főpróbán már „lövésálló” lippek harcoltak, mentek a tűzbe, csatába. Oroszlán csodát tett mivel értette a lovak nyelvét.

„A kaszkadőrök arctalan, névtelen emberek” – mondta

Oroszlán világszerte elismert, közkedvelt, példakép-személyiség volt.

Péntektől ismét a díjugratóké a főszerep a Lipicai Lovasközpont arénájában!
A lovasmérkőzésen a legendás Pintér Tamás "Oroszlánra" emlékezünk.