Sikeresen szerepeltek az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad négyesfogatai a Vecsés Kupán

 

2021.06.02-06. között került megrendezése a 25. Vecsés Kupa, ahol a kettes-és négyesfogatok mellett egyesfogatok, a gyermek, junior, para- és a nemzetközi 3*-os póni kettesfogatok kategóriájának versenyzői is starthoz állhattak.

A versenyen közel 90 induló szerepelt cseh, észt, holland, magyar, német, olasz és osztrák színekben.
Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad két négyesfogattal szerepelt, amelyre korábban nemzetközi megmérettetésen még nem volt példa: Ifj. Galbács Ferenc és Váczi István fogatai mérték össze tudásukat a közelgő Európa-Bajnokságot megelőzően.  Az első napon fogataink a díjhajtásban fej-fej mellett haladva, 56,7 és 56,77 pontos programot mutattak be. A második napon maratonhajtást követően Ifj. Galbács Ferenc tartotta 10. helyét a mezőnyben 139, 72 ponttal, őt követte 10. helyen Váczi István 140,00 ponttal.
A harmadik napi  akadályhajtást követően  a 25 fős mezőnyből ifj.Galbács Ferenc fogata a 10., míg Váczi István fogata a 12. helyen zárta a versenyt.
A két négyesfogat eredményére büszkék lehetünk, hiszen a mezőny első helyeit többszörös világbajnok hajtók foglalták el. A verseny kiváló felkészülési lehetőség volt a 2021-es Európa Bajnokságra, amely augusztusban kerül megrendezésre Budapesten.

A kettesfogatok kategóriájában is volt szilvásváradi érdekeltség Penzer László személyében.