Négyesfogathajtó VB Magyarországon - rendezvény

2019. szeptember 13.

Ismét négyesfogathajtó világbajnokság rendezésére készül Magyarország.

A Magyar Lovas Szövetség szilvásváradi helyszínnel megpályázta a Nemzetközi Lovas Szövetségnél a 2022. évi Négyesfogathajtó Világbajnokság rendezésének jogát.

Ismét négyesfogathajtó világbajnokság rendezésére készül Magyarország.Ismét négyesfogathajtó világbajnokság rendezésére készül Magyarország.

Szeptember 11-én Lausanne-ban, a FEI székházában Uzsoky András, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója Mitykó Zsuzsi, a Fogathajtó Szakág titkárának társaságában mutatta be a pályázat dokumentációját és válaszolt a kérdésekre.

Az eseményen részt vett Sabrina Ibanez, a FEI főtitkára, továbbá az Állatorvosi Bizottság vezetője, az informatikai-, a jogi-, a pénzügyi-, a pr-kommunikációs osztály és a Fogathajtó Szakág képviselői.

 A magyar pályázat elfogadásának esélyeit növelheti, hogy a FEI megbízásából Magyarország eddig 13 fogathajtó világ- és 3 Európa-bajnokságot rendezett már nagy sikerrel – köztük egy vb-t Szilvásváradon. A magyar fogathajtók pedig a világ élvonalában járnak, az eddigi világ- és Európa-bajnokságokon 103 érmet, köztük 46 aranyat szereztek. A Magyar Lovassport Szövetség a nemzetközi sportdiplomáciában kölcsönösen előnyös együttműködő szerepet vállal.

 

A bemutatott dokumentáció megtekinthető: