Összefoglaló a Szilvásvárad Masters Nemzetközi Díjlovagló versenyről

 

Történelmi sikerrel zárult a Szilvásvárad Masters első állomása, a CDI3* CDIJ, CDIP, CDICh-A, CDIYH díjlovagló verseny. A Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban először került megrendezésre nemzetközi szintű díjlovagló verseny, ahol négy nemzet képviselte magát: Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Ukrajna. A verseny a díjlovasok számára fontos mérföldkő, hiszen hétvégi eredményeik alapján minősülhetnek a kontinensbajnokságokra: a gyermek, junior, young rider korosztály mellett a fiatal díjlovak, valamint a nehéz osztály és a nagydíj szint versenyzői is kvalifikálhatták magukat.
Gyermek kategóriában mindhárom nap ukrán győzelem született, Oleksandra Shlykova Ostin nyergében szerezte meg az első helyet.
Junior kategóriában Hoffer Hanna és Sunny Girl 48 nyerte a Junior Csapatfeladatot valamint a Junior Egyéni feladatot, a harmadik napon a Junior Zenés Kűrben Felvinczi Lilla Bonjour Majlund 74,025%-al győzött.
Fiatal Lovas kategóriában mindhárom nap Ambach Fanni és Schufro Armani nyerte a kategóriát, kiemelkedő 70 % fölötti eredményekkel. Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad által tenyésztett Conversano XXVIII-2 és lovasa, Marschall István két 2. és egy 3. helyezést ért el, amellyel bekerült a magyar válogatott keretébe, és lehetősége nyílt az Európa-Bajnokságra kijutni, amelyre még nem volt példa a Ménesgazdaságnál. Ezúton is gratulálunk és további sikeres versenyzést kívánunk!

A Fiatal Díjló kategóriában 5,6 és 7 éves lovak mérhették össze tudásukat: Az FEI 5 éves kategóriában mindhárom nap Patik Csenge Kata és Lowy-Tar bizonyult a legjobbnak. Őt követte Márkus Anett és Floke, valamint Edmár Péter és Fürstin.
A hatéves lovak versenyében 5 ló-lovas páros mérte össze tudását, az első nap Szokola Csaba és Parkertech Gardenart, a második napon Kis Rebeka és Sir Sincere nyerte a versenyszámot, mindkét esetben 80 % fölötti eredménnyel.
A FEI 7 éves lovak kategóriájában Michaela Horna és Lorry mutatta be programját.

A CDI3* versenyen két kategóriában :nehézosztályban és nagydíj szinten mérhették össze tudásukat a lovasok.
Nehézosztályban 7 páros mérte össze tudását: a Szent György díjat és az Intermediate I. számot Zengő Réka és Ronaldinho 12 nyerte, az Intermediate I. Zenés Kűrben szlovák győzelem született: Paraskevi Spisakova és lova G Star bizonyult a legjobbnak.
Az Állami Ménesgazdaság Szilvásváradot Mikó Tamás és Maestoso XXXIII-31 képviselte a kategóriában: a páros két 2. és egy 3. helyet szerzett első nemzetközi szintű versenyén, és ezzel a Ménesgazdaság eredményeinek legjobbjai közé került.A legmagasabb szinten mindkét nap magyar győzelem született: a pénteki Nagydíjban Schmidt Anita és Limitless győzött, a Nagydíj Zenés Kűrben Szokola Csaba és Enying végzett az első helyen.

A nemzeközi szintű verseny mellett szombaton és vasárnap CDN-A versenyen mérhették össze tudásukat a hazai lovasok, az FEI Gyermek előkészítő szinttől egészen Intermediate II. szintig.

A Szilvásvárad Masters első fordulója elsoprő sikerrel zárult, a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban július 2-4. között folytatódik a versenysorozat, ahol a díjuratóké lesz a főszerep.

Ezúton is köszönjük Mindenkinek, aki áldozatos munkájával hozzájárult a verseny lebonyolításához!
Részletes eredménylisták: www.dijlovasverseny.hu