Magyar | English

Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad
Főoldal
Közérdekű adatok
Térség
Szálláshelyek
Eladó lovak
Árverés
Lovas szolgáltatások
Szilvásváradi Lovassport Klub Egyesület
Eseménynaptár
Galéria
Elérhetőség
Sajtó
Szekciók
Ménesgazdaság
Lipicai
Gidrán
Kitüntetés augusztus 20-a alkalmából!

Dr Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nemzeti ünnepünk alkalmából magas állami kitüntetést adott át - többek között - Kappel Editnek.

Kappel Edit lovasedző, lókiképző, mint az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad munkatársa, a magyar lovas hagyományok megőrzése, a szilvásváradi Lipicai Ménes hazai és nemzetközi hírnevének öregbítése, a lovak idomítása és kipróbálása területén elért kiemelkedő eredményei elismeréséül Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült.

Edit a lovaglást 7 éves korában kezdte Nagykanizsán. A klasszikus alapokat Skublics Imrétől tanulta, majd Kaposvárra került, ahol Monspart Gábor utolsó tanítványainak egyike volt. Kaposvár után Olaszországban majd Írországban lovagolt, ahol ugró és military szakágban versenyzett, illetve két teljes szezonon át Írország legszebb tájain vadászlovaglások lebonyolításában közreműködött. 5 külföldön töltött év után a professzionális lovaglástól átmenetileg eltávolodott, túlságosan kötődött a rá bízott lovakhoz, nehezen viselte ha elkerültek tőle. Hazatérése után az informatika területén dolgozott 4 évet, közben a lovaglást és a versenyzést saját lovaival kezdte el újra, díjlovaglásban és díjugratásban. Az informatika után ismét kicsit közelebb kerülve a lovakhoz, Magyarország vezető takarmánygyártójánál ( Purina® és Cargill®) dolgozott, mint lovas termék maneger. Feladata volt a magyarországi lovas ágazat vezetése, fejlesztés, marketing, értékesítés. Együttműködése az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad lipicai ménesével, egy a lovak, illetve csikók okszerű takarmányozási programjának kidolgozásával indult. E területen szintén jelentős eredményeket sikerült elérni. Késöbb a kapcsolat a lovak kiképzése felé irányult. Először a fogatlovak díjlovas előképzése volt a cél, majd fiatal fedezőmén jelöltek díjlovaglásban való kipróbálása, és sajátteljesítmény-vizsgálata. Miután egyre többen keresték meg problémás lovak kiképzésével kapcsolatban, a takarmányipar helyett újra teljes erővel a lókiképzést, lovasok oktatását választotta.Munkájával jelentős hazai és nemzetközi elismertségre tett szert. Tudását, szakmai felkészültségét a vonatkozó szakirodalom rendszeres tanulmányozásával, valamint konzultációk, kurzusok teljesítésével folyamatosan fejleszti.

Eddigi munkájának legnagyobb elismerését jelentette, hogy 2012-ben a szilvásváradi ménes lovaival meghívást kapott az európai lovas kultúra szentélyének minősülő intézményébe a Bécsi Spanyol Lovasiskolába. Az éves bécsi gála programjában, magyarként, magyar lovakkal való fellépésével, mint az elmúlt évszázadok során ez idáig példátlan történelmi jelentőségű eseménnyel, jelentősen hozzájárult Magyarország lovas kultúrájának és lótenyésztésének nemzetközi elismertségéhez.

Tevékenysége népszerűségének köszönhetően, az általa szervezett tanfolyamok, oktató jellegű bemutatók tartásával, valamint fiatal lovasok képzésével, hatékonyan hozzájárul a lovas tevékenységek társadalmi szintű népszerűsítéséhez, és az ezzel kapcsolatos egészséges szemlélet kialakításához. Személyében megtestesül a magas szakmai képzettség és alázat, a feltétlen áldozatkészség, elhivatottság és tudatos igényesség. E tulajdonságai predesztinálják e területen további jelentős sikerek és eredmények elérésére.

Szívből gratulálunk!

Dallos Andor
igazgató
Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad

 
Álláshirdetés - belovagló, fogatos

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad felvételt hirdet belovagló és fogatos munkakör betöltésére.

Követelmények:

- elhivatottság

- megbízhatóság

- rugalmasság

- pontosság

- együttműködés

- lovas tudás,- szakértelem

-precíz, hatékony munkavégzés

-alkalmazkodóképesség

Előnyt jelent:

- B+E kat. jogosítvány

- lótenyésztésben,- sportban szerzett gyakorlat

A dolgozó bérezése a közalkalmazotti bértábla szerint történik.

Munkavégzés helye: Szilvásvárad

Önéletrajzokat az alábbi e-mail címre várjuk: menesgazd@t-online.hu

 

 

Adatvédelmi tájékoztató: Önéletrajza megküldésével Ön hozzájárulását adta ahhoz, hogy az

Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad a megadott személyes adatait kezelje a cég

toborzás-kiválasztási folyamatában. Ön bármikor visszavonhatja a személyes adatai

kezeléséhez adott hozzájárulását az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad valamennyi

. Hozzájárulásának visszavonása esetén személyes adatait haladéktalanul töröljük,

más esetben pedig a jelentkezés időpontjától számított 6 hónapig őrizzük.

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad megkeresését követően személyes adatait

az adatkezeléshez adott hozzájárulásának visszavonására tekintet nélkül az esélyegyenlőség

előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény 17. §-ban foglalt jogvesztő határidőre

tekintettel 3 évre zároljuk és a zárolási időt követően haladéktalanul töröljük.

Adatait az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad saját célra a munkaerő kiválasztás t

erületén használja fel, azt harmadik fél részére nem továbbítja.

 

 

Aktualitások