Magyar | English

Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad
Főoldal
Közérdekű adatok
Térség
Szálláshelyek
Eladó lovak
Árverés
Lovas szolgáltatások
Szilvásváradi Lovassport Klub Egyesület
Eseménynaptár
Galéria
Elérhetőség
Sajtó
Szekciók
Ménesgazdaság
Lipicai
Gidrán
Árverési szabályzat

Árverési szabályzat

Az árverésen felvezetésre kerülnek a Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete által nyilvántartott tisztavérű lipicai és lipicai jellegű félvér lovak.

A lovak beérkezésének és az árverésen való részvételének feltétele az egyéb szállításokhoz is szükséges vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kitöltött „Lóútlevél”.

Az árverési regisztráció során kérjük a vásárlási szándékkal érkezőket, adataikat szíveskedjenek megadni, hogy vásárlás esetén a szerződéskötés előkészíthető legyen.

Licitálni kizárólag a helyszínen átvett tárcsákkal lehet. A tárcsák átvételekor 70. 000 Ft kauciót kell fizetni, melyet az árverés végén a licitálók a tárcsa ellenében visszakapnak. Amennyiben a licitáló a licitet megnyeri, de nem köti meg az adásvételi szerződést a ló tulajdonosával a kaució összegét nem igényelheti vissza. Árverési katalógust átvett tárcsánként (1 db) térítésmentesen biztosítunk.
A könnyebb kapcsolattartás érdekében a tárcsával rendelkezőknek külön tribünrészt biztosítunk, melyet kérjük, szíveskedjenek igénybe venni.

Felvezetés a katalógusszám sorrendjében, kötőféken, illetve kantáron, esetenként szabadon történik. A tulajdonosoknak lehetősége van lovaik – kettő vagy több egyedből álló – csoportban való felkínálására. A csoportra való licitálás eredménytelensége esetén a lovak egyedenként ismét felvezetése, illetve licitre kerülhetnek.

A licitálás HUF-ban történik.

1.000.000 Ft-ig 20.000 Ft-onként emelhető
1.000.000 Ft felett 50.000 Ft-onként emelhető

A licitálás esetleges érdeklődés hiányában a kikiáltási ár alá is történhet, a fenti összegeknek megfelelően. Ebben az esetben azonban a ló tulajdonosa az árverést bármikor megszakíthatja, illetve menetét megfordíthatja a számára biztosított tárcsa felemelésével.

A kikiáltási, illetve az eladási ár nettó ár, melyet további 27 % ÁFA terhel.

A ló tulajdonosa a licitáláson nyertes vásárlóval azonnal szerződést köt – a szervezés által biztosított nyomtatványokon – melynek főbb pontjai:

- 20 % foglaló a szerződés megkötésekor a tulajdonos részére kifizetendő

- teljes érték 10 napon belül kiegyenlítendő

- a ló 10 napon belül elszállításra kerül

- amennyiben az elszállítás csak a 10. napot követően valósul meg úgy a vásárló
a többlet napokra 2.000 Ft + ÁFA / nap tartásdíjat köteles fizetni Eladónak

- amennyiben a ló vételára 15 napon belül nem kerül kiegyenlítésre, úgy a
szerződés semmisnek tekintendő, a ló és az átvett foglaló az Eladót illeti.

A rendezőség a felvezetésre kerülő lovak listájára vonatkozó változtatás jogát fenntartja.

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad, valamint a Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülte a rendezvénnyel kapcsolatban szervezőként és lebonyolítóként működik közre. A Ménesgazdaság saját tulajdonú lovait is árverésre bocsátja, azonban az ezen felül értékesített lovaknál sem foglaló, sem egyéb vételárrészlet átvételére nem jogosult, az árverési nyertes Vevővel és más Eladóval a ló adásvétel körében jogviszonyban nem áll, az értékesítésért semmilyen felelősség nem terheli.

 

 
Eladó lovak

http://www.menesgazdasag.hu/hu/elado-lovak/elado-lovak-lipicai

Aktualitások