Ifj. Szuhai Gyula az Egri Zoltán Emlékverseny győztese

2020. november 06-08.

A szilvásváradi kiemelt díjugrató verseny legjobban várt versenyszáma a 140 centiméteres Egri Zoltán Emlékverseny volt, amely összevetéses elbírálásban zajlott 18 párossal a startlistán.

Közülük hét lovas tudott verőhiba nélkül lovagolni, Szuhai Péter ráadásul mindhárom lovával, pedig a Németh Zoltán nemzetközi szakember által épített technikás pálya elsőre úgy tűnt komoly kihívás elé fogja állítani a versenyzőket.

Annak, aki nem követi figyelemmel az elmúlt évek díjugrató versenyeit, lehet, hogy a mindössze 13 éves ifj. Szuhai Gyula fiatal kora miatt kitűnt a mezőnyből. Viszont idén már 150 centiméteren is bizonyította, hogy lovas tudásához kétség sem férhet, így nem okozott meglepetést, hogy a 8 éves Casalidoval hibátlanul lovagolt mind az alappályán, mind az összevetésben. Ráadásul még a tempóval sem volt probléma, így maga mögé utasította nem csak édesapját, Szuhai Gyulát, aki a negyedik helyen végzett, de a többi versenyzőt is, ezzel megnyerve a versenyszámot. Második helyen végzett Szuhai Péter, megelőzve Szabó-Máris Sárát saját tenyésztésű lovával, Medállal. Az összevetésben a leggyorsabb időeredménnyel ifj. Szabó Gábor ért célba, viszont lova, Chabal TH az utolsó ugráson hibázott, így csak a hatodik helyezettnek járó díjat vihették haza.

Szvarad 2020 11 9

A 130 centiméteres vadász versenyszámban is Szuhai győzelem született, hiszen a 12 éves Szuhari Rodrigo hihetetlen tempót lovagolva utasította maga mögé a mezőnyt. Második helyen Técsy Attila, harmadikon pedig Vincze Imre végeztek.

A fiatal lovasok 120 centiméteres versenyszámában is a két testvér volt a legjobb, egyedül a Szotyori Nagy Kristóf által felkészített Gimesi Lorena tudta megközelíteni őket, aki a harmadik helyezettnek járó serleget vehette át.

Az ifjúsági mezőny győztese Takács Vivien lett, míg az amatőrök között Borzáné Sáli Enikő győzedelmeskedett.

A 6 éves lovak legjobbja az összevetés után Miami De Garder lett Burucs Borbálával a nyergében, az 5 éveseknél pedig Bandi Barbara Lancaster BMG-vel.

Forrás: https://riderline.hu/magazin/2020/ifj-szuhai-gyula-az-egri-zoltan-emlekverseny-gyoztese