Ifj. Szabó Gábornak szólt a taps a Platthy József Regionális Díjugrató Döntőn

2020. szeptember 25-27.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is Szilvásváradon szálltak nyeregbe Kelet-Magyarország legeredményesebb lovasai. A regionális díjugrató döntőt egyetlen lovas olimpiai érmes lovasunk, Platthy József nevével fémjelezték a rendezők.

 

A régiót öt megye lovasai képviselték, név szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyesületeiből. A csapatbajnoki címért a megyék, illetve az egyesületek 3-4 fős együttesekkel indultak. Nyolc különítményből a hajdúsági lovasok győzedelmeskedtek Fekete Antal irányításával. A csapat tagjai Fábián Johanna, Szabó Dorina, Hermann Zsófia és Szabó-Máriás Sára voltak.

A kezdő-, az amatőr-, az ifjúsági és a felnőtt lovasok 105-135 centiméteres akadályokon az egyéni bajnoki címért startoltak.

Eredmények:

Kezdő lovas regionális döntő 105 cm

  1. Koltai Zorka, Amabil, Diósgyőri VTK
  2. Földi Luca, Quickstep 28, Equinor Lovas Klub
  3. Tóth Karolina, Timpex Hollyday, Timpex Nyíregyházi LK

Amatőr regionális döntő 115 cm

  1. Acsádi Zsanett, Etna, Túrkevei Városi SE
  2. Jakab Fanni, Levado Z, Civis Lovas SE
  3. Barsi Brigitta, Carlos, Garai SE

Ifjúsági regionális döntő

  1. Szuhai Rodrigo, Chacco Boy, Diósgyőri VTK
  2. Szabó Dorina, Arvisura, HHLK
  3. Hermann Zsófia, Nobel Van Het Greevenhof Z, Debreceni LA KH

Felnőtt regionális döntő 130 cm

  1. Ifj. Szabó Gábor, Timpex Fényév, Timpex Nyíregyházi LK
  2. Ábrahám Zsófia, Ciboulette Du Gibet, Túrkevei Városi SE
  3. Mihucz Tibor, Timpex Font, Timpex Nyíregyházi LK

A régió küzdelmei mellett Borsod-Abaúj Zemplén megye bajnokait is a hétvégén avatták. A kezdő lovas kategóriában Ákos Botond győzött Carino nevű lovával. Őt követte az ifjúsági lovasok közül Takács Vivien és Kurázsi, az amatőr kategóriában Mandik Ferenc Ákos és Chaccon, majd a felnőttek között Berkes Máté és Messenger Blue Sz.

Ezek a versenynapok voltak az utolsó szabadtéren rendezett lovasmérkőzések a Bükk-hegység lábánál. Folytatás november első hétvégéjén a fedett arénában!

Az idei szezont összegezve, a Díjugrató Szakág és a résztvevő lovasok visszajelzései alapján megnyílt az út, hogy a jövő évi versenyszezonban nemzetközi megmérettetésnek is helyet adjon az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad Lipicai Lovasközpontja.

Forrás: https://riderline.hu/magazin/2020/ifj-szabo-gabornak-szolt-a-taps-a-platthy-jozsef-regionalis-dijugrato-donton