Lipicai Nemzetközi Történelmi Lovasgála 2023

Lipicai Nemzetközi Történelmi Lovasgála

2023. augusztus 19.

Töltse nemzeti ünnepünket Szilvásváradon és legyen részese a csodának, ami nem más mint

"A Lipicai – Nemzetközi Történelmi Lovasgála"

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad feladata a világ egyik legrégebbi kulturló fajtája, a lipicai lovak génmegőrzése és helyének megtalálása a 21. század lovassportjában. E mellett rendkívül fontosnak tartja a fajta és a magyar lovaskultúra népszerűsítését. Négyesfogataink két évtized után indulhattak Európa-bajnokságon és készülhettek a 2022-es római világbajnokságra, díjlovasaik pedig nemzetközi nagydíj szinten versenyeznek. Emellett azonban a Lipicai Lovasközpontban a világver-senyek megrendezése mellett a kultúra felkarolását is célul tűzte ki az intézmény szintén a lovak segítségével.

Az augusztus 19-én rendezendő hagyományos éjszakai lovasgála egyes jelenetei hazánk lovasAz augusztus 19-én rendezendő hagyományos éjszakai lovasgála egyes jelenetei hazánk lovastörténelmét és jelenét hivatottak bemutatni mely legfontosabb epizódjai a ménesgazdasághozkapcsolódva a lipicai fajta rendkívül hányattatott, ám annál dicsőbb sorsát tárja a nézőközönségelé évről évre új elemekkel színesítve.

Az eseményen, csak úgy, mint a tenyésztésben fontosnak tartjuk a Monarchia utódméneseinekAz eseményen, csak úgy, mint a tenyésztésben fontosnak tartjuk a Monarchia utódméneseinektevékeny részvételét is, így Ausztria, Olaszország, Horvátország, Szlovákia és Szlovénia nemzetiménesei is képviseltetik magukat ezúttal a csehországi Kladruby ménessel és magántenyésztőkfogataival is kiegészülve.

E történelmi áttekintés büszkeségre adhat okot a nézőknek: a legfiatalabbak huszárok irántilelkesedése, a látványos kaszkadőr jelenetek, a gyermeklovasok jó példa rá, hogy az Unesco általa világ-Örökség részévé minősített Lipicai lótenyésztést, közös erőfeszítéssel érte el több közép-európai nemzet. Jövőre pedig négyes-fogathajtó világbajnokságot rendezhet Szilvásvárad.Az előadásban a magyar nemzet egysége, hazaszeretete, más népek iránti tisztelete ésbarátsága végig tetten érhető szimbólumaival, zenéjében és szövegében is egyaránt.Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad idén ünnepli alapításának hetvenedik évfordulóját, méltómegemlékezést és összefoglalást nyújtva ennek jegyében. Az idén harmadszor megrendezendőgálaműsort a világbékének fogjuk ajánlani!

JEGYÁRAK ÉS JEGYVÁSÁRLÁS ITT!