"A Lipicai – Nemzetközi Történelmi Lovas Gála"

Töltse nemzeti ünnepünket Szilvásváradon és legyen részese a csodának, ami nem más mint "A Lipicai – Nemzetközi Történelmi Lovas Gála"

 

2022. augusztus 20-án 20 órától ismét megrendezzük az éjszakai lovas showt. Tartson velünk egy csodálatos időutazáson. Főszerepben : a lipicai!

A díszelőadás hazánk lovas történelmét mutatja be, legfontosabb jelenetei a ménesgazdasághoz kapcsolódva a lipicai fajta évszázadokig hányattatott, ám annál dicsőbb sorsát tárja a nézőközönség elé. Az időutazás 1580 előttre, mintegy 3000 évvel visszarepíti a nézőt abba az időbe, amikor a szilvásváradi lipicai lovasközpont átépítésekor bronzkori lószobrokat találtak, mely bizonyítja, hogy évezredekkel ezelőtt is folyt már lótenyésztés a Bükk-hegység lábánál.

A jelenetet követően a rómaiak és a hunok korán keresztül a középkori lovagi viadalok dicső küzdelmeit láthatják. A Honvéd Huszár Díszalegység idén is szerepel az előadáson. Továbbá Ausztria, Olaszország, Horvátország, Szlovákia és Szlovénia nemzeti ménesei is jelen lesznek produkciójukkal, hiszen a tenyésztés szempontjából fontos a Monarchia utódméneseinek tevékeny részvételé is.

A jeleneteket a világ minden táján foglalkoztatott kaszkadőrök és lovasok teszik felejthetetlenné, élő népzenei aláfestéssel karöltve, melyet világszintű fény és tűzjáték egészít ki.

A nagyérdemű előtt lovagolnak és hajtanak olyan szakmai tekintélyek, mint Pénzes Gábor, ifj. Dallos Andor és a szilvásváradi ménes nemzetközi hajtóit ifj. Galbács Ferencet és Váczi Istvánt is láthatja a közönség. A narrátor szerepében Benkő Péter színész kalauzolja a nézőket. Az előadás új produkciói között először lépnek színpadra Szilvásváradon Réthy Zsazsa és Nagy Szilárd énekesek.

Az élő történelemóra során legyen részese a lipicai fajta történelmének, mely az évszázadok során összefonódott nemzetünk sorsával.

Jegyek vásárolhatók: https://www.jegy.hu/program/a-lipicai-nemzetkozi-tortenelmi-lovasgala-137949?fbclid=IwAR3oa1MTxBzHoYLkb4DvTZDPM_jmefXU6Fqslzy6x82jKgS6h50ZQJdq5pM

295841349_5231496340231599_5772343611344739575_n.jpg